31.07.2021 17:48
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons Разпродажба на гумирани неопрени

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Видове неопрени  (Прочетена 865 пъти)
Sunny
Администратор
******
Публикации: 6444WWW
« -: 07.11.2006 22:06 »

Ами той Румен ти е обяснил какво значи полусух , а аз ще ти обесня какво значи с къс ръкав : това е неопрен с дълги ръкави които обаче ти стигат до лакътя   Yes . А сега малко по - сериозно : незнам какво точно означава полусух неопрен , но когато го купувах ми обясниха , че е такъв / макар че според мен по - скоро може да се нарече полумокър , защото тялото все пак си е на мокро /.Теорията на продавачите беше , че полусух означава , че част от неопрена е от гумирани материали които не пропускат вода  / предната част и част от гърба / а задната част на крачолите и част от гърба - от материали които пропускат вода . А " малко съм бременна " е такъв кратък период от бремеността в който си си напълно бременна и се опитваш това да го обясниш на мъжа от когото си бременна . !! Yes
Хаха, смях се от сърце на тези обяснения на продавачите \0// (:-pp) Mr. Green Yes
Ще се опитам да внеса някои пояснения за неопрените.
Неопрените, които според мен си заслужава да има човек са 3 вида:

Къс неопрен - той се използва през лятото, когато водата е топла и вятърът е топъл. Гумираните части на гърдите и гърба са с цел да ви предпазват от вятъра (но това не прави този неопрен полусух). Понякога дори и през лятото (както един мрачен августовски ден преди 3 години на Искъра) се налага да сложите цял неопрен, защото иначе ще ви е студено. В горещите дни можете да карате само с ликра (която предпазва тялото от изгаряне и държи хладно в жегите)

Дълъг неопрен (дълги крачоли и ръкави), който е гумиран само на гърдите и гърба - Той се използва в късните пролетни и ранните есенни месеци, когато температурите са вече по-ниски, но все пак са над 15 градуса (приблизително). Тези неопрени са по-топли от късите и са целите от материя неопрен с гумирана (Mesh) материя на гърдите. Тези неопрени пропускат вятър, защото не са целите гумирани. Единствено гумираните неопрени не пропускат вятър и това ги прави подходящи за най-студеното време. Абсолютно никоя материя неопрен ,дали е гумирана или просто неопрен не пропуска вода Водата влиза през рисковите участъци като врат, крака и ръце. Няма неопрен, който да не пропуска никаква вода. Това са само сухите неопрени, но те са с клапи, които изсмукват въдуха между тялото и неопрена и фактически херметизират тялото, така, че да не може да влиза вода. В България такива сухи неопрени няма. Тези сухи неопрени са за гмуркане и са над 1200-1500лв. За сърфисти не са удачни, тъй като може да бъдат срязани с финката или друг предмет и да загубят ефекта си.

полусухи неопрени - това са най-топлите, непропускащи вятър неопрени, които се слагат при вече студени условия. Целите са гумирани. Недостатък е, че се обличат и събличат трудно, но пазят топло. Те са обикновено с дебелина не повече от 5/4мм, защото при по-голяма дебелина движението ще е много трудно. По тази причина добрите модели имат power stretch панели, които на са гумирани, а са от много дебел и еластичен chillguard за свобода на движението в областите където трябва (например подмишниците. Те могат да бъдат с хоризонтален и вертикален цип, както и със сух цип. На нашия пазар е грешно създадена представата, че тези с хоризонталния цип са сухи, а тези с вертикалния цип са полусухи. И двата вида са полусухи, защото пропускат вода, която се загрява от тялото.
При някои модели с хоризонтален цип има платка неопрен, която се прокарва през главата и намалява риска от влизане на вода, но не го прави невъзможно. Обикновено трябват 2-ма човека, за да бъде облечен (заради въпросната платка). По-старите модели не са с ликра отвътре, който затруднява слагането на къс неопрен отдолу поради голямото съпротивление на тази материя с неопреновата.
Тези с вертикалния цип също пропускат съвсем малко количество вода и се обличат сравнително по-лесно.
Online

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: