06.03.2021 03:53
Новини: За зимата предлагаме екипировка за сноуборд и ски на фирмите: Lorch, Alpine Pro, Hannah, Relax, Bars, Orange и F2 / Ftwo.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »   Най-долу
Печат
Автор Тема: Контузии  (Прочетена 100435 пъти)
Gaitan
Полъх
*
Публикации: 69


« Отговор #150 -: 06.05.2016 22:28 »

А пробвахте ли в ортопедията в Горна Баня? Че нашия малчуган го боляха коленете и в крайна сметка се оказа че е от бърз растеж. В момента ходи с ортопедични стелки. Не се шашкай от диагнози на лекарите, защото в повечето случаи са само начин за източване на здравната каса.
Online

Exocet X-wave 103, Fanatic Falcon 90 145 l, Simmer X-flex 4.0, 5.3, Gaastra Poison 6.2, Neilpryde 7.4,
mihailt
Вятърничав
***
Публикации: 243« Отговор #151 -: 08.05.2016 20:39 »

Gaitan благодаря. Тези дни ще направим рентген на гръбнака и евентуално скенер. След това и от там ще минем. Дано не е сериозно. Поздрави.
Online

50г., 72кг., начинаещ
JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l
Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
Anna_F2
Духовит
**
Публикации: 109« Отговор #152 -: 16.05.2016 23:01 »

Здравейте. Търся сериозен доктор ортопед-травматолог. Може би спортен такъв. Става въпрос за дъщеря ми на 14 г. Спортна натура е. Кара ски, колело, напредва с борд и сърф... От две години много сериозно се занимава с фехтовка. Появи и се болка в коленете и прасците. Взехме направление, минахме на лекар, който каза, че може да е Асептична некроза на гръбначния стълб. Случва се преди и по време на пубертета. Не е страшно, но съм много притеснен. Ще направим рентген, скенер и каквото още трябва. Трябва ми лекар, който да ни обърне внимание и да не отлага лечението. Благодаря ви, ако ми препоръчате такъв. Поздрави!
Доцент Антони Георгиев - СофияМед, клиника Артроскопия, ет.5; преглежда е понеделник;
д-р Иван Василев - клиника ЕвроВита, Царско село, преглежда и оперира всеки 2 седмици, в другото време работи в Германия
Успех! Дано е нещо дребно!
Online
mihailt
Вятърничав
***
Публикации: 243« Отговор #153 -: 17.05.2016 22:00 »

Anna_F2 Благодаря. Точно при доц. Георгиев бяхме. OK  След ехограф, рентген и скенер, се оказа, че болките в краката идват от гръбначния стълб. Изместен 5ти лумбален прешлен, от което следва неправилна стойка, изкривяване и болките в краката. Не е страшно. Често се случва в тази възраст. Оправя се с лекарства, много кинези терапия и  задължително плуване. Като не трябва да спира да си спортува и тренира. Та ще се оправим. Преди ни казваха, че е от разтежа. Съвета ми към родители с деца в пред и тинейджърска възраст е при подобни болки, да обръщат повече внимание. Поздрави и без болежки на всички!
Online

50г., 72кг., начинаещ
JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l
Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
Юли
Администратор
******
Публикации: 5311WWW
« Отговор #154 -: 18.05.2016 00:51 »

На мой роднина му предстои смяна на тазобедрена става. Знам, че през магазина минаха хора с такава операция, но не мога да се сетя кои бяха. Ако случайно видят темата или вие имате някаква информация от "първо лице", моля споделете. Телефона ми е нула899998598.
Online

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, PureLip 4.7, 4Wave 5.4, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5. Envy 12
dee
Windmaster
*****
Публикации: 683


www.archstudioperfect.com


WWW
« Отговор #155 -: 22.09.2020 17:49 »

Как ви се струва теорията, че възпалителният процес може да е свързан с изграждане на тъкан? Според интернет червените и белите кръвни телца имат пряка връзка с това и по-точно с производството на калоген - например при зарастването на рани. Допускате ли че тялото само може да предизвиква възпаления и в това да има смисъл? Написах по-долното, защото нямам много какво да правя и е малко нахално и претенциозно, при условие че не съм лекар, но такава съм по някога и аз, какво да се направи...

Наистина няма по-добър момент да го заболи човек кръста от един по-дълъг уикенд – т.е уикенд съчетан с някакъв празник. В моя случай кръстът ми избра денят на Независимостта –  не 4 юли, а 22 септември. Чувала съм, че датата е подходяща от гледна точка и на това, че съвпада с есенното равноденствие, когато било период на възможни разклащания на баланса на тялото и евентуални неразположения. И така, след като ми служи достатъчно лоялно почти през цялото лято, моят кръст реши още от съботата да започне да се обажда, а днес вече втори ден съм на легло – фигуративно казано, защото всъщност съм постлала един топ-матрак на земята.
Ще кажете чудо голямо! И ще сте напълно прави. Работата се състои в това, че дори един нурофен не съм взела, въпреки, че милото ми го остави заедно с чаша вода на кухненския плот преди да излезе сутринта. Смятам, че се познавам достатъчно, за да предположа, че ако взема лекарство и болката ме поотпусне, ще стана и ще започна да разтребвам всички натрупвания от неделя насам, а после ще седна да начертая един детайл на каменен перваз и да сметна количеството му. А понеже все пак днес е празник, накрая ще сложа кънките и ще пална към сърф клуба, където рано или късно ще дойдат и децата и баща им. Въпросът тук е защо да бързам? Утре със сигурност ще съм по-добре, защото знам, че е работен ден и защото усещам, че кръстът ми не е чак толкова прецакан.
И все пак защо пропилях тези два дни при условие, че не си падам особено много по залежаването?
Да – защото е логично когато имаш болка да се съобразиш с нея, за да не се контузиш по-зле, но и още нещо. Вярвам, почти съм убедена и то не защото аз съм го измислила, че ако протича някакъв процес свързан с болка, то вероятно той е съпътстван с възпаление и стига този процес да не ескалира до крайности, той всъщност има смисъл и невинаги трябва да се подтиска. Убеждението, което имам е, че възпалението е съпроводено освен с болка и с изграждане на тъкан – да точно така, органи, мускули, сухожилия и кости – всичко това може да се разгражда и износва, но и в някаква степен да се изгражда обратно. Предполагам, че възрастта, както и общото състояние на тялото са фактор, но така или иначе целта на възпалението е точно такава. Според доктор Хамер, възпалителният процес  не само се използва от тялото за възстановяването на тъканните, ами той се инициира от тялото, по-точно от мозъка. Пастьор бил казал – микробът е нищо, средата е всичко. Ако мозъкът контролира средата, в случая тази на тялото защо, да не се допусне, че той контролира и възпалителния процес? Ще кажете, да ама от възпаление човек може да си замине. Да, има случай когато този процес трябва да се контролира и подтиска отвън. Естествено, ако рискът е прекалено голям (или ако въпросният каменен детайл повече не може да чака). Въпросът е винаги ли и на всяка цена ли?
Милото ми казва – ти нищо не правиш – стани, обади се на твоя лекар, назначи си ЯМР или поне пий нурофен. Отговарям му – че аз правя много повече от това - лежа вече почти от два дена!
ПС: За да не съм напълно голословна или да разчитам да приемете писаното от Др Хамер за чиста монета, порових в нета и явно е общоприета истина, че и червените и белите кръвни телца са в състояние да участват в изграждането на тъкан – за червените кръвни телца ставаше въпрос за производството на калоген.
https://medlineplus.gov/ency/patientinstructions/000741.htm 
ППС: Да приветстваме възпалителния процес в тялото си!  :D
 snowboard
Online

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Юли
Администратор
******
Публикации: 5311WWW
« Отговор #156 -: 23.09.2020 18:07 »

Не знам дали и как работят чарколяците в организма, но от личен опит знам, че лекото движение е по-добре от пълното обездвижване. Най-странното е, че точно вчера се чудих дали е нормално тъканта около откритите на краката ми рани да има температура и си отговорих (непрофесионално разбира се  :О: ), че може би така организмът се бори с вирусите попаднали там случайно.
Online

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, PureLip 4.7, 4Wave 5.4, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5. Envy 12
dee
Windmaster
*****
Публикации: 683


www.archstudioperfect.com


WWW
« Отговор #157 -: 24.09.2020 13:49 »

Извинявам се за калогена, пише се колаген. За по-запознатите предполагам, че грешката е толкова дразнеща, колкото е за мен да чувам някой да казва стереопор.
Юли, това е традиционното поверие, че инфекцията бори микроорганизмите и толкоз. Но на мен ми трябваше накаква информация, как тя се свързва с изграждането на нова тъкан. Онзи сайт, който цитирах си беше някакъв съвсем нормален - нищо алтернативно или конспиративно. Но по отношение на раните явно се допуска, че бели и червени кръвни телца участват във възстановяването на тъканта. Ами ако е така не само при откритите рани? Онзи германски доктор е категоричен, че е така. Това би означавало, че възпалението не трябва по дефолт да се подтиска. А раздвижването подава сигнал на мозъка - трябва да съм активен, не мога сега да почивам и за това инфекцията спада, според мен. Но това е защото вярвам, че инфекцията се контролира от тялото и не зависи само отколичеството на вирусите. Извинявам се за наглостта си, но не си измислям абсолютно всичко сама. Има такава теория.
ПС: Аз съм все по-добре. От два дни съм вече на компютъра. Ходя до клуба само за леко раздвижване. Започнах и да влизам в морето, за да се подготвя за новия сезон на моржуване. Моржуването е като суперсила! Други желаещи?  dance Yes
Online

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
mihailt
Вятърничав
***
Публикации: 243« Отговор #158 -: 25.09.2020 00:18 »

Здравей dee. Съветвам те, да си обърнеш по-сериозно внимание. Като начало рентген или ЯМР. Потърси мнения не само от лекари/касапи със скалпели и инжекции/, а също и от физиотерапевти, рехабилитатори... Такива болки имам, не често, от 10-15 години. Пазя се няколко дни, действам по-полека и минава. Но проблема си остава. И се появява точно когато не трябва. Това лято го закъсах сериозно. Към края на юли месец изкарах седмица със сериозна болка в кръста. Мина ми. Август бяхме с децата на 'Златна рибка'. Първият ден, след 3/4 тегела усетих лека болка. На следващия ден влезнах и изведнъж усетих адска болка, около дясната тазобедрена става, а десния крак отказа тотално. Два три дни само помагах на децата да си ригват. Бях си добре. Направихме разходка в Созопол, 2/3 часа, хапнахме. На връщане, застанах пред един банкомат. И отново същата адска болка и безчувствен десен крак, от нищото и трябваше да седна на бордюра. Гадното беше, че и банкомата не работи wall. Та, като се прибрах в София, ми препоръчаха един медицински център. Човека за 4/5 минути опипване на кръста и гръбнака, каза, че имам дископатия и то от доста години. Показах му един диск с рентгенови снимки, правени в София Мед, 2014г., модерна болница. Двама доктори тогава разчетоха снимките. Написаха "Прешлени нормални, без ошипяване. Дисково пространство в норма. Леко изкривяване на гръбначния стълб". Съвета им, беше да се пазя от тежи натоварвания и настинки, а това ми е много трудно. dance  Сега ходя на терапия. С идеята да си възстановя тъканите, ще стане. Включва вендузи, масаж и около час  магнити с плазма и лазер, и време да си чета някоя книга. Взимам няколко препарата/хомеопатични/, единия е хрущял от акула с колаген/ и три мазила смесени в едно бурканче. А, и от две седмици, си имам нов кръстен трапец/ анатомичен,  без кука е за съжаление/. Мога и повече информация да дам. Dee ще се оправиш, просто си обърни внимание.  OK
Online

50г., 72кг., начинаещ
JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l
Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
dee
Windmaster
*****
Публикации: 683


www.archstudioperfect.com


WWW
« Отговор #159 -: 25.09.2020 22:56 »

Здравей, mihalit. За лекарите добро или нищо - все пак някои от тях са приятели. Смятам в най-скоро време да си обърна внимание, но... Не познавам много сърфисти, които да не са се оплаквали от кръст - мисля, че това е доста нормално. Преди години четох някаква статия от ирландска докторка - тя просто твърдеше, че след натоварване е напълно ок да те заболи кръст и че няма място за паника, много хора се оплакват, но много малко от тях имат наистина нужда от сериозна интервенция. Иначе приветствам грижите за тялото, тялото е супер яката работа и заслужава голяма част от нашето внимание. Аз лятото бях зарязала йогата и само издевателствах над него, но идва зима - ще гледам да го компенсирам някак си. Може пък и на ЯМР да го заведа...
Преди това ако може още малко да покараме... :D
Бъдете здрави!
Online

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
edisont
Полъх
*
Публикации: 17


« Отговор #160 -: 26.09.2020 20:20 »

Да споделя и аз моят дългогодишен опит - срещу болки,дископатии и други проблеми с кръста трайно помага САМО изграждане и поддържане на коремна,гръбна и всякаква мускулатура на корпуса,която да поема натоварванията на гръбначния стълб.Резултатът е бавен,изисква доста усилия,но си струва - край на проблемите - изпробвано!   
Online
dee
Windmaster
*****
Публикации: 683


www.archstudioperfect.com


WWW
« Отговор #161 -: 17.10.2020 16:49 »

Ок. Вчера правих някакви упражнение за укрепване на корема. Кръстът ми малко след това даде фира. Днес е по зле и ми се струва, че ми натяква - тези упражнения трябваше да почнеш да ги правиш преди 20-ина години, миличка...
Миналата неделя се изкъпах в морето и после стоях на вятър малко. Още тогава се почувствах леко  зле, а през нощта се събудих със силно главоболие и желание да повръщам. И така два дена. Минах край клуба след като се почувствах по-добре и им викам - стойте настрана, болна съм. Те ме питат какво ти е? Аз отговарям. Единият ми казва - влизаш в критическата. Другият - бременна си. Аз ги гледам напрегнато и казвам - момчета, искрено започва да ми се иска да е ковид.
Online

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Юли
Администратор
******
Публикации: 5311WWW
« Отговор #162 -: 18.10.2020 08:57 »

Спокойно... не упражненията са го предизвикали, а стоенето мокра на вятъра. Раздвижвай се сутрин, преди да се втурнеш да оправяш света. Не е и Ковид :D
Online

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, PureLip 4.7, 4Wave 5.4, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5. Envy 12
dee
Windmaster
*****
Публикации: 683


www.archstudioperfect.com


WWW
« Отговор #163 -: 22.10.2020 13:13 »

Не съм пробвала още само това:
https://www.facebook.com/544603963/posts/10158238105958964/?sfnsn=mo
Online

RRD Freestyle Wave 90
Exocet SL 71 - 118l
Search 4,2
Force 5,3
Fusion 6,1
Ride 7
Юли
Администратор
******
Публикации: 5311WWW
« Отговор #164 -: 24.10.2020 16:09 »

Очакваме сводка :О: Twisted Evil oops :D
Online

Аз съм легенда :D

Sails: LoftSails PureLip 4.2, PureLip 4.7, 4Wave 5.4, Oxygen 6.3
Boards: Exocet U-Surf 76, Goya Proton 96
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5. Envy 12
Страници: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »   Най-горе
Печат
Отиди в: