bodanov
Полъх

Публикации: 44
|
 |
« Отговор #105 -: 23.07.2012 15:58 » |
|
Ще си позволя да цитарам целият пост на колега (massada) от байк форума, където лично за мен е описана супер достъпна, природна и вероятно ефективна диета за стави, ето го: "дневната доза витамин С може да си я набавиш с един лимон.за витамини на хапчета не ти препоръчвам от тях организма усвоява около 20% а от естествен продукт 100%.докато дойде сезона на шипките (есента) спокойно може да хапваш по лимон или портокал на ден.а това че не ядеш плодове и зеленчуци на мен ми звучи направо ужасяващво.аз в момента сам само на портокали и банани опитай се поне едно ядене на ден да ти е само от плодове и зеленчуци подкрепено с 3 филли маргарин .има едно много яко ядене за укрепване на ставите.иди където има мелница и искай трици да трици-у вас сте си ги изчистиш ако има клечици и люспи.слагаш мяко да речем 500мл да заври след това започваш да добавяш с една лъжица от триците докато се посгъсти,оставяш да поври 5 мин и го свалях.изчакваш го да позастине и му добавяш 2-3 лъжички мед.това е една чудестна закуска много е вкусна и много засища.нищо че запарени трици звучи малко прасешко аз си го наричах закуската на Nesstle триците са най богатата на глюкозамин храна-много скъпи лекарста се опиитват да го синтезират но най успесно се усвоява от триците . тия компоненти които се съдържат в триците и витамин С е всичко от което се нуждае организма и ставите.от исключително важно значение е и психичската ти настройка,живей с мисълта че всичко ти е наред и нямаш проблеми не се ослушвай за всяко пукане по тялото си-само на умрелите не им пука нищо.между другото може да си дадеш и малко почивка карай по малко не се претоварвай.даже ако требва си дай пълен покой-да речем никакво колело 6 месеца поне ,ако не се усещаш готов за каране." Закуската с трици съм я пробвал макар и с овесени, които си купувам от магазина и са ми доста по-вкусни дори и не варени. Дали си внушавам или работи, но редовната закуска ми спести пролетнта болка в колената.
|
|
|
|
|
|
|
dee
|
 |
« Отговор #106 -: 25.07.2012 09:13 » |
|
Баба ми навремето ходеше на колене за да облекчава болката. Не знам това дали е научно обосновано. Аз също усещам болка в колената това лято, въпреки, че не карам много. Може би не трябва да следя темата...  Но пък идеята за овесените ядки и цитруса е добра, особено на фона на варените домуски крачета 
|
|
|
|
RRD Freestyle Wave 90 Exocet SL 71 - 118l Search 4,2 Force 5,3 Fusion 6,1 Ride 7
|
|
|
ibajlo
Духовит

Публикации: 173
|
 |
« Отговор #107 -: 26.07.2012 11:25 » |
|
Аз правих операция на менискус преди месец - частично премахване. Предната кръстна връзка се оказа също частично скъсана, но си остана такава без намеса. Миналата седмица карах на нашто море с някаква ренталска дъска... още ме боли  Нарочно не си бях взел матряла - за да не се изкушавам. Натискането и придърпването на дъската в налъмите очевидно доста товари коленете - особено на по-слаб вятър, с по-големи дъски и платна. Когато са здрави, не усещаш. Когато не са... Скапано. Мой приятел доктор ми препоръча да ям всеки ден по една купа ПАЧА за по-бързо възстановяване. За съжаление не съм виждал никъде да се продава тая вкуснотия тука. Ако някой знае таен пача-ресторант, моля да пише. Ако някой може да препоръча пача-алтернативи, също да пише привет, аз знам такъв ресторант. намира се на спирка Алана. ресторанта се казва Земляк. 
|
|
|
|
brrrrrrrrrrrrr
|
|
|
ibajlo
Духовит

Публикации: 173
|
 |
« Отговор #108 -: 26.07.2012 11:39 » |
|
Това с млякото и триците е добре. друго лекарство за болки в коленете масаж с прясно набрана коприва. много облекчава ревматични болки.
|
|
|
|
brrrrrrrrrrrrr
|
|
|
daniel
Отнесен от вихъра

Публикации: 425
SeaWolf
|
 |
« Отговор #109 -: 03.08.2012 10:31 » |
|
В началото на лятото и мен започнаха да ме болят колената - направих снимка и жестоката присъда на възрастта и спортуването през годините си каза тежката дума - износване на ставния хрущял.. Порових из интернет и намерих сладната статия: http://bodytime.bg/%D1%81-%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5/след нея отново порових да потърся хранителна добавка, която оптимално да съдържа тези съставки. При търсенията на първо място ми излизаше Артростоп рапит +... Ставайки "жертва на рекламата" винаги пропусках да разгледам съставките на продукта... както и да е... има и промоции от него. Лично аз, имайки впредвид факта, че когато седнех - после направо куцах от болки, усетих почти пълно облекчение след около месец, а сега след като пих 60 дни х 3 пъти дневно - вече не усещам болка... Не рекламирам пищо - просто споделям опит. Може да има и други добри хронителни добавки, но цената им от това, което намерих е по-висока.
|
|
|
|
Адреналинът е най-добрия наркотик....  )
|
|
|
lukcheto
|
 |
« Отговор #110 -: 03.08.2012 12:26 » |
|
Дани, добре е че си намерил лек който да ти повлияе добре. Операции от този модел са много скъпи затова е добре да не спираш да лекуваш и да мислиш за проблема оттук насетне, дори и с облекчението което си постигнал в момента и което само по себе си е радостна новина. Ето това е медикамента който на мен ми предписаха: хондросейф и който се продава в интернет по-скъпо отколкото във веригата Ремедиум (24лв). Като цяло продуктът е много ефективен, но стига за един месец ако се пие 2х1 на ден, ако се отиде на вариант 1 на ден, разфасовката стига за два месеца. Когато се пие е хубаво да се почива преди да се пие отново, но това важи за повечето добавки и предполагам го знаеш. Хубаво е когато си правиш програма с добавки да се консултираш със специалист за да може компетентно да ти каже колко време да почиваш и до колко може да продължава приема на медикамента в дългосрочен план, понякога е добре един продукт да се замести с друг аналогичен. В твоя случай за всичко трябва да си безобрзно прецизен и педантичен в приема за да има някакъв резултат. Суплементите помагат, но не лекуват затова и резултатите се очакват сравнително дългосрочно. И накрая, правилното трениране и натоварване/пазене е най-важното, трябва да забравиш за някои видове упражнения, но пък да прибавиш на тяхно място други. Включи плуването в програмата за трениране в комбинация със стреч упражнения (пилатес,йога). Успешно възстановяване и не спирай да се движиш! Не на последно място, духът и позитивността са над всичко! 
|
|
|
|
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride"  ~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~ ~Jo Jo is back home/67l~ ~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~ ~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~ ~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~ ~Idol/4.0m2~TheFlY~ ~Idol/4.8m2~BillY~
|
|
|
Venelin
|
 |
« Отговор #111 -: 03.08.2012 18:04 » |
|
Ето - колко време мина, а аз ни едно свинско краче не съм изял. Баща ми предложи да ми направи пача в Стара Загора, но нещо не можем да се стиковаме. А и на неговата възраст не ми се ще майка ми да раздава жълти картони, макар че имат тенджера под налягане Затова току-що си купих "Артростоп Рапид Плюс" по препоръката на Дани.  Пил съм преди време "Animal Flex". Има комбинация от същите ключови съставки. Много добре ми действаше, но нещо не мога да го открия в кварталното зоб-магазинче, а по интернет не ми се ще да поръчвам, нито да бръмча и да го търся из други зоб-магазини. След карането в Поморийското езеро миналата седмица нищо не ме боля. Сигурно защото водата му е лечебна 
|
|
|
|
"Do or do not. There is no try."
Board: Fanatic Shark 145 l. Sails: 8.4 Loft O2, 6.5 BiC Cruiser, 5.2 Loft 360Free Skills: Freeride Temper: Very friendly but aggressively unpleasant when annoyed
|
|
|
Sunny
|
 |
« Отговор #112 -: 06.08.2012 09:36 » |
|
|
|
|
|
Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
|
|
|
daniel
Отнесен от вихъра

Публикации: 425
SeaWolf
|
 |
« Отговор #113 -: 06.08.2012 13:07 » |
|
|
|
|
|
Адреналинът е най-добрия наркотик....  )
|
|
|
Robby Naish
Вятърничав

Публикации: 251
|
 |
« Отговор #114 -: 06.08.2012 13:34 » |
|
Уж помага и яденето на пилешки хрущяли 
|
|
|
|
The Best Of The Best
|
|
|
Pavel_Gr
Вятърничав

Публикации: 265
Concerned with boundaries? Imagine no limits!
|
 |
« Отговор #115 -: 04.03.2013 19:18 » |
|
Миналото лято и при мен се появи проблем в дясното коляно. Хич не му давах мира и почна да потраква в ставата. Ходих на ортопед, видя го и каза: "Спортуваш нали? Дай му почивка и си вземи наколенка." Та дадах му малко мира, купих спортна наколенка и да чукна на дърво помогна - отмина, макар да се появяваше при смяна на времето и продължително натоварване. Сега изобщо не се обажда, но и не го товаря толкова, колкото през летния сезон....
|
|
|
|
Naish FreerideSlalom 95l / Exocet Cross 104l / RRD X-Fire V5 122l. Neilpryde Zen 5,5m2 / Neilpryde Hellcat 6.7m2 / Neilpryde H2 7.7m2 / Point7 AC-K 8.5m2
|
|
|
topa
Полъх

Публикации: 60
|
 |
« Отговор #116 -: 16.03.2013 16:53 » |
|
И от мен споделяне на "малко" опит: - ампули "Хиалурген"-представляват специално разработена комбинирана формула,съдържаща хиалуронова кисилина-50мг.+хидролизиран колаген тип II-1000mg.,+Vit.C-500mg.,+Vit.B3-16mg. и всичко това в 1 ампула, която се приема перорално по 1 на ден преди закуска. Поради развитата нова технология(възможност на макромолекулите да се резорбират директно) , тези нови продукти не се налагат да се инжектират в ставата (което е мн. рисково, независимо от добрата лекарска техника)!!! За оптимален ефект препоръчвам, в зависимост от времето, предвидено за почивка,2курса по 3месеца ежедневен прием, за да се получи ефект на натрупване на хиалуронова киселина в ставите, която, както знаете, е основна съставка на синовиалната течност. Да не прозвучи като реклама на този продукт, но аз го ползвам вече и има забележим ефект наистина след втория тримесечен курс. Дано съм бил полезен!
|
|
|
|
Loft Switch Blade 7.8/Loft Switch Blade 7,3/Loft Oxigen 7.8/Loft Oxigen 7.3/, Loft Oxigen 6,8/ Loft Oxigen 6,3/Loft Oxigen5,8/ Loft Lip Wawe 6,2/Loft Waweskape 5,2 Exoset Xmоve 138l. Exoset Xmоve 119l.
|
|
|
Vancho laifa
|
 |
« Отговор #117 -: 16.03.2013 18:56 » |
|
Както казваше един мой приятел - Отваряш ID-то, прочиташ вътре какво пише, затваряш и си сипваш еДно 
|
|
|
|
إيفان الحياة
|
|
|
mihailt
Вятърничав

Публикации: 243
|
 |
« Отговор #118 -: 17.03.2013 00:21 » |
|
Прав е Ванчо, може и едно аспиринче, но само в нужда. И аз страдам от колене и кръста, ама с лежане и медикаменти не минава. Оправям се с масаж и движение. Още навремето в казармата лекаря ми каза ' нищо ти няма на краката- повече физкултура, спорт , туризъм и готово'
|
|
|
|
50г., 72кг., начинаещ JP130l,Starboard carve111l,Tabou3s 97l Simmer 5.6, Gaastra 6.7 с два камбера, Gaastra 3.7, 4.7, 4.2.
|
|
|
Aragorn
Полъх

Публикации: 56
|
 |
« Отговор #119 -: 23.07.2013 18:40 » |
|
Липсата на добра загрявка е основната причина за травми,10-ина минути раздвижване преди каране са достатъчни,спестяват доста болки и хапове.
|
|
|
|
|
|
|
|