02.03.2021 00:43
Новини: За водните екстремни спортове, плуване и гмуркане предлагаме екипировка на фирмите:  Bare, Sooruz, Ascan, GUL, Aquasphere, Aqualung, Beuchat, World Industries, AirHead, DryPak и Spokey.

Windyweek - точни прогнози за вятъра Anemometers - Sunny eXtreme windsurf lessons

Уиндсърф, кайт, сноуборд, екстремни спортове

Страници: 1   Най-долу
Печат
Автор Тема: Над 1/3 от роуминг абонатите на M-Tel ползват Traveller  (Прочетена 2922 пъти)
Sunny
Администратор
******
Публикации: 6441WWW
« -: 16.07.2007 18:06 »

Над 1/3 от клиентите на М-Тел, които имат активиран роуминг на своите телефони, вече са се абонирали за M-Tel Traveller. Анонсираната пореди месец тарифа влезе в сила на 15 юли. Тя понижава с до 69% цените за минута, които плащат в роуминг клиентите на оператора.

Създадена от М-Тел след няколкомесечни преговори с Vodafone и оператори от цял свят, тарифата M-Tel Traveller предоставя по-добри условия за разговори и изпращане на SMS в над 160 страни. Сред тях са 9 европейски държави, където клиентите могат да се обаждат срещу 99 ст./мин. и да приемат обаждания за 55 ст./мин. Освен топ дестинацията за летен туризъм Гърция, където цените са с 62% по-ниски от досегашните, в тази група са още Австрия, Кипър, Финландия, Малта, Португалия, Словакия, Словения и Швеция.

Идеята на Traveller тарифата е да предложи на пазара конкурентни, прозрачни, предвидими и лесни за запомняне цени. Клиентите на М-Тел ползват новата тарифа без да заплащат месечна такса, или за активация. Абонирането за Traveller може да стане с изпращане на безплатен SMS на номер 1182, с обаждане на *88 или в някой от магазините на компанията.
Online

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
lukcheto
Off Line
*********
Публикации: 2342« Отговор #1 -: 23.07.2007 11:22 »

Не знам за тази услуга Травълър, но аз направо изпадам в недоумение от цялата тази идея за роуминг. Като съм с  US мобилната си карта, където и да отида по света ловя местния оператор, без да трябва да се активира каквото и да е ДОПЪЛНИТЕЛНО.

Точно преди да си доийда, майка ми жената по невнимание ме прехвърлила на прима, като се върнах отново се прехвърлих на план, значи преди това сигурно 6 години съм била на един план, сега предвид процедурата прима(без да е ползвана дори) се води че съм отскоро абонат на мТел, от има няма два месеца. Поради това за да си включа роуминг, трябва да внеса наведнъж 100 и нещо лева като след това разбираш ли супер работа, сметките ми ще се приспаднат от тази сума, за да ми включат веднага роуминг, иначе трябва да изчакам още месец- два за да ми го включат като част от услугата по плана ми.... Много удобно наситина, да си предплащаш сметките за нещо което трябва да го има веднага като услуга изначално angry angry angry angry Егати и дърварската работа! taz taz taz taz taz taz
Online

"Stop chasing shadows, just enjoy the ride" bravoo
~ фaNatic SkaTe/85l~the RoCk~
~Jo Jo is back home/67l~
~Гaa mАНiК/3.3m2~nuHko~
~Ka.KiLLeR/3.7m2~WaVe ASSassIN~
~Vandal Enemy/4.5m2~WANTeд.No.2~
~Idol/4.0m2~TheFlY~
~Idol/4.8m2~BillY~
Sunny
Администратор
******
Публикации: 6441WWW
« Отговор #2 -: 23.07.2007 12:10 »

Егати тъпотията, то каква е разликата дали си абонат от 2 месеца или 2 години? И на 2 години пак може да решиш да си натрупаш яка сметка на роуминг и да не си я платиш. И при двете ще те съдят нали? Не стига, че има егати тарифите за роуминг...
Online

Windsurf: 3.7 Loft PureLip, 4.2 Loft PureLip, 4.7 Loft 4Wave, 5.7 Loft 4Wave | Exocet Usurf 76L, Exocet Cross 94L
Kites: Liquid Force P1 4.0, WoW 5.0, 6.0, 8.0, NV 10.5, Board Liquid Force Bliss 129cm
Ivo
Вятърничав
***
Публикации: 297« Отговор #3 -: 23.07.2007 12:54 »

... каква е разликата дали си абонат от 2 месеца или 2 години? И на 2 години пак може да решиш да си натрупаш яка сметка на роуминг и да не си я платиш. И при двете ще те съдят нали? Не стига, че има егати тарифите за роуминг...
Разликата е чисто статистическа - процента на тези, които са плащали сметките си над еди-колко-си месеца и спряли да си плащат след това е пренебрежимо малък в сравнение с процента на тези, които въобще не си плащат сметките от самото начало. А роуминга е скъпа услуга (още няколко месеца само, междудругото) и по-лошото (за оператора) - много по-късно се разбира колко пари е натрупал човек в роуминг. А това със съденето - да ти кажа, много-много не ги впечатлява (тези дето не плащат).

Не знам за тази услуга Травълър, но аз направо изпадам в недоумение от цялата тази идея за роуминг. Като съм с  US мобилната си карта, където и да отида по света ловя местния оператор, без да трябва да се активира каквото и да е ДОПЪЛНИТЕЛНО.
Няма разлика в услугата (просто при US операторите роуминга е включен по подразбиране, защото всеки щат е с различен/и оператор/и) - има разлика в пазара: предполагам знеш какво се случва в US, ако не си платиш която и да е сметка и влезеш в "черния списък".
Между другото, разгледай фактурата на US телефона следващия път - нищо чудно да откриеш в разбивката на месечната ти такса, че тя включва такса за услугата роуминг, както и такса за услугата "безплатни разговори с 911" (което тук не само е наистина безплатно, ами и може да го направиш и без карта в телефона). Просто различни порядки, манталитет, мащаб.  Smile
Online
Страници: 1   Най-горе
Печат
Отиди в: