Кайт, уиндсърф, ски, екстремни спортове

Екстремни спортове => Кайтсърф и уейкборд => Темата е започната от: kistbam в 21.07.2016 22:55Титла: Абсолютен новак с върпроси
Автор: kistbam в 21.07.2016 22:55
Здравейте. Като че ли се зарибих по кайтсърфинга. "Като че ли", защото не съм опитвал, а само чета теория и гледам клипчета.
Тук идват и въпросите:
Първо и най-важно. Как да подходя. Да си купя ли някакво учебно крило, или направо да отида при учител. Има ли смисъл от тези учебни крила, тъй като и те струват пари, пък доколкото прочетох за 2 часа схващаш и крилото ти става излишно.
Второ: Къде по нашето черноморие има добра школа с инструктори. Чух за Училище Тортуга в Сарафово, някакви мнения за тях??? Или пък ако има друго (по-добро) място кажете. Предпочитам Южното Черноморие, тъй като ми е по-близко (Пловдив).
Трето: Мога ли да очаквам, че след един проведен курс (6-7 часа) ще мога да управлявам безопасно кайт. Ако не колко часове или време ще ми е нужно.
Четвърто: Каква цифра да си приготвя първоначално за уроци, а след това и за екипировка. Трябва ли всичко да е ново или мога и да търся някои от нещата (а защо не и всичко) втора ръка.
Може някои въпроси да са много зле :-O-: :-O-:, но все пак съм нов.
Въобще каква стратегия да предпиема за да вляза в кайт средите.  :D :D Мисля че ще се зарибя сериозно.
Благодаря предварително.


Титла: Отговор: Абсолютен новак с върпроси
Автор: windprayer в 22.07.2016 09:56
Привет,
Всички ги задават твоите въпроси, така че са съвсем нормални и съответно всички получават един и същи отговори - Не си купувай нищо, а отиди на учител - ще ти струва между 500 и 700лв за 10 часа. Ако ще ходиш на южното ни черноморие, най добре е да се учиш на северния плаж в Бургас. Ако си по гъвкав - на Гьокчеада или Лимнос ще напреднеш доста по-бързо. Където и да отидеш, ще намериш учители/училища, така че не се наемам да препоръчвам, за да не се разсърди някой.
Успех  Yeee


Титла: Отговор: Абсолютен новак с върпроси
Автор: ICE в 22.07.2016 13:27
АБСОЛЮТНО !!!!
Задължително учител !
и най-добре отиди наистина на Лимнос или Гьока и не си губи времето в БГ да се учиш, особенно ако не живееш в град близо до нашето черноморие! Там ще ти излезе в по-евтино и мнго по ефикасно е !


Титла: Отговор: Абсолютен новак с върпроси
Автор: Pergolese в 10.03.2018 12:17
Здравейте. Хващам темата на друг новак с въпроси, за да не пускам нова.
Имам няколко въпроса по темата, но основният ми е следният...
Някой може ли да ми каже как се води на български този вид кайтсърфинг - kitefoil.


Титла: Отговор: Абсолютен новак с върпроси
Автор: Юли в 10.03.2018 13:43
Добре дошла във форума Pergolese hi

Правилното название би трябвало да е хидрофойл, но всички му казваме фойл. Независимо дали е за уиндсърф, кайт или друг плавателен уред. Израза се припокрива с името на фойл крилата, но рядко е нужно допълнително пояснение.


Титла: Отговор: Абсолютен новак с върпроси
Автор: Pergolese в 10.03.2018 13:50
През последните дни ми се зави свят от всички водни спортове, които видях.
Налага ми се да преведа едно видео и се боря с терминологията, която е почти ужасна. Най-вече, понеже я няма на български. Да, тук намерих някои неща за уиндсърфинга, но е само малка част от онова, което ми трябва. Затова и реших да питам поне за това, тъй като го виждам за първи път.
Мерси за информацията. Аз продължавам да си търся терминологията :)


Кайт, уиндсърф, ски, екстремни спортове | Powered by SMF 1.1.21.
© 2017, Simple Machines. All Rights Reserved.